20. 8. 2021

Co vás čeká a nemine? Vyzpovídali jsme stavitele

PPčka letos slaví svůj třicátý ročník a my jsme poprosili naše zkušené stavitele o krátké představení jednotlivých etap.

Tu první má na svědomí Filip Wolf a je zasazena do prostoru mapy Svatá Anna, kde to tenkrát všechno začalo…Budou vás čekat typické svahy lemované skalními srázy v bezprostředním okolí vyhlídky Hlavatice. Postupně, směrem k Valštejnu, se však terén narovnává a tak bude potřeba si i zrychlit. Zkrátka, připravené tratě prověří závodníky po všech stránkách a budou trestat každé zaváhání.

V sobotu vám nabídneme klasickou trať na mapě Radeč, postavenou pod taktovkou Filipa Stárka a Šárky Sokolářové. Díky hlubokým údolím budou tratě fyzicky náročné, i přesto však budou více běhatelné než tratě postavené v této oblasti v minulosti. Podíváte se na Stávek, tj. do prostoru třetí etapy PP 2019, dále do hluboce zařízlého Hadího údolí a zrádného Ztraceného údolí. Najdete-li se na nádvoří zámku Hrubá Skála, či v Arboretu Bukovina, otočte se a alou zpátky. Na prohlídky až po závodě 🙂 Co tedy bude klíčem k úspěchu? Rozhodně perfektní běžecká a silová připravenost ve spojení se správnou volbou hlavních postupů, koncentrací v dohledávkách a zarputilostí v postupující únavě. Půjde o komplexní výzvu Pěkných prázdnin!

Poslední etapu si pro vás připravili Miška Omová a Jenda Schulhof a ocení ji především milovníci pravého skalního dobrodružství. Ikonické pískovcové scenérie snad trochu zmírní vertikální náročnost tratí. Zkrátka, v této etapě půjde hlavně o pořádnou nálož romantiky… A protože chceme abyste si důkladně vychutnali skály a prostor Světového poháru z roku 2018, budete v lese patrně o chvilku déle než klasických middlových 35′.

My už se nemůžeme dočkat. A co vy? 🙂