11. 12. 2022

Pěkné prázdniny 2023 pod Troskami

V roce 2023 se PéPéčka vrátí do oblasti Podtroseckých údolí, Skaláčku a údolí Čertoryje, kde se běželo naposledy v roce 2017. Oproti tomuto ročníku ovšem plánujeme značné změny a několik novinek. Rádi bychom vás tentokrát zavedli ještě více do krásných pískovcových skal lemujících nádherná Podtrosecká údolí s rybniční soustavou, ze které ční rybníky jako „Věžák“, Vidlák, Krčák, či „Rokytňák“. Celé údolí s malebnými rybníky je samozřejmě přírodní rezervací, kde běhat nemůžeme ani nechceme, ale jeho okolí nabízí krásné orienťácké terény, které věříme, že v kombinaci se známým „Skaláčkem“ nabídnou ten pravý letní orienťácký zážitek.

Aktuálně vyjednáváme s vlastníky lesů, pozemků pro zamýšlené shromaždiště a se správou CHKO Český ráj. Následně zveřejníme bližší informace, rozpis závodu a spustíme přihlášky, které budou opět jistě limitovány. Spuštění přihlášek předpokládáme během prvních jarních měsíců roku 2023. Zatím si zapište do diářů termín 25. – 27. srpna 2023 a držte nám palce, abychom vám mohli naservírovat PP 2023 v zamýšlené podobě.

Krom věřme trochy nových terénů se podoba PP nijak zásadně měnit nebude. Můžete očekávat dvě krátké tratě (pátek + neděle) a mezi nimi výživnou sobotní klasiku. Vše na aktuálních mapách v nádherných pískovcových terénech Českého ráje. K tomu bohatý doprovodný program, vložený závod o Nejlepšího Píchače PP a mnoho dalšího. Těšíme se na Vás!